Sopivatko sinivalolasit pelaamiseen?

Sopivatko sinivalolasit pelaamiseen?

Pelisessiot saattavat usein venähtää usean tunnin mittaisiksi ja yömyöhään asti, sillä pelaamista voi olla todella hankala lopettaa. Pitkät sessiot tietokoneen tai konsolin ääressä voivat kuitenkin rasittaa silmiä merkittävästi. Tähän ongelmaan on kuitenkin olemassa ratkaisu; sinivalolasit eli näyttöpäätelasit. Mutta sopivatko ne todella pelaamiseen? Tässä blogissa tarkastellaan, mitä hyötyjä sinivalolaseilla on pelaajille ja annetaan viisi vinkkiä niiden käyttöön.

 

Mikä on sinivalo?

Sinivalo on näkyvän valon spektrin osa, jota luonnollisesti esiintyy auringonvalossa, mutta jota on myös runsaasti digitaalisten laitteiden, kuten älypuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja televisioiden näytöissä.

Sinivalon on todettu aiheuttavan silmien rasitusta ja heikentävän unenlaatua jos sille altistuu liian lähellä nukkumaanmenoa. Tämä tekee sinivalolinssien käytöstä kiinnostavan vaihtoehdon erityisesti aktiivisille pelaajille, joiden pelisessiot saattavat venähtää yön pikkutunneille asti.

 

1. Vähennä silmien rasitusta

Pelaaminen sinivalolaseilla voi vähentää silmien rasitusta merkittävästi. Digitaalisten laitteiden näytöt tuottavat suuria määriä sinivaloa, joka aiheuttaa silmien väsymistä ja kuivuutta. Sinivalolinssit suodattavat tätä valoa, mikä auttaa vähentämään silmien rasitusta pitkien pelisessioiden aikana. Näin pelaajat voivat nauttia sujuvammasta ja mukavammasta kokemuksesta ilman häiritsevää silmien ärsytystä.

 

2. Paranna unen laatua

Pelisession venyminen myöhäiseen iltaan on monelle pelaajalle tutu skenaario. Kun on aika mennä nukkumaan, uni ei tulekaan, sillä aivot ovat vireät. Tämä johtuu siitä, että pelaaminen on hyvin stimuloiva aktiviteetti. Sinivalo vaikuttaa melatoniinin tuotantoon. Käyttämällä sinivalolaseja pelatessa voi vähentää sinivalon haitallista vaikutusta unirytmiin, mikä auttaa säilyttämään normaalin melatoniinitason ja edistää parempaa unen laatua.

 

3. Lisää keskittymiskykyä

Sinivalolaseja käyttämällä voit parantaa keskittymiskykyäsi pelaamisen aikana. Kun silmien rasitus ja väsymys vähenevät, mieli pysyy terävämpänä ja keskittyneempänä. Tämä on erityisen tärkeää kilpapelaajille kuten e-urheilijoille ja muille pelaamisensa vakavasti ottaville. Erityisesti peleissä, joissa reaktionopeus ja tarkkaavaisuus ovat avainasemassa, silmien rasitus voi heikentää suoritusta merkittävästi.

 

4. Suojaa pitkäaikaisilta haitoilta

Vaikka välitön hyöty sinivalolaseista on ilmeinen, niiden käytöllä voi olla myös pitkäaikaisia etuja. Pitkäkestoinen altistuminen sinivalolle on yhdistetty silmäsairauksien, kuten silmänpohjan ikärappeuman, riskin kasvuun. Sinivalolinssejä käyttämällä voit suojata silmiäsi mahdollisilta tulevilta vaurioilta.

 

5. Valitse oikeanlaiset lasit

Kaikki sinivalolasit eivät ole samanlaisia. Valitessasi sinivalolaseja pelaamiseen, kiinnitä huomiota linssien laatuun ja kehyksen mukavuuteen. Hyvät näyttöpäätelasit eivät ainoastaan suodata sinivaloa tehokkaasti, vaan niitä voi myös pitää mukavasti päässä pitkiä aikoja ilman, että ne aiheuttavat painetta tai epämukavuutta. Oscar Bluelta löytyy laaja valikoima sinivalolaseja, jotka sopivat myös pelaamiseen. “Enhanced” lasien sävytetty linssi suojaa tehokkaammin kuin kirkas linssi, siispä ne ovat pelikäyttöön tehokkaammat. Oscar Bluelta saat myös 21 päivän tyytyväisyystakuun laseihisi.

 

Yhteenveto

Sinivalolasit voivat olla erinomainen lisävaruste pelaajille, jotka viettävät paljon aikaa digitaalisten näyttöjen ääressä. Ne eivät ainoastaan vähennä silmien rasitusta ja paranna unen laatua, vaan myös auttavat säilyttämään keskittymiskyvyn kriittisillä hetkillä ja suojaavat silmiä pitkäaikaisilta haitoilta. Kun valitset sinivalolaseja, muista ottaa huomioon sekä mukavuus että suodatuskyky. Näin varmistat, että saat parhaan mahdollisen hyödyn irti pelikokemuksestasi. 

Lue seuraavaksi

Miksi sinivalon filtteröinti illalla on tärkeää?
Miksi työpäivän aikana kannattaa käyttää sinivalolaseja?