tutustu teknologiaan

tietoa sinivalosta

Tälle sivulle olemme keränneet helppolukuisen koosteen sinivalosta sekä Oscar Blue -sinivalolasien teknologiasta.

tieteellinen tausta

mitä sinivalo on?

Näkyvä valo on osa valon sähkömagneettista spektriä, jota mitataan nanometreissä (nm).

Näkyvän valon spektri sisältää kaikki tuntemamme värit. Jokaisella värillä on oma aallonpituus, joka vaihtelee noin 380 nm:stä (violetti) 780 nm:ään (punainen). Mitä lyhyempi valon aallonpituus on, sitä enemmän siinä on energiaa.

Sinivalolla on lyhyimmät aallonpituudet ja suurin energia, kun taas punaisella valolla on pisin aallonpituus ja vähiten energiaa.

Sinivalo vastaa valon spektrillä väliä 400-495 nm.

mistä sinivaloa tulee

sinivalon eri lähteet

auringosta peräisin

Luonnollinen valo

Aurinko säteilee koko valospektrin, kaikki sateenkaaren värit ja myös esimerkiksi infrapunavaloa. Auringonvalo on välttämätöntä unen ja valveillaolon syklillesi (sirkadiaaninen rytmi) ja hormoniesi säätelylle. Aurinko säteilee siis myös luonnollista sinivaloa, jolla on positiivisia terveysvaikutuksia.

Auringon säteilemä sinivalo tasapainottuu kaikkien muiden värien kanssa. Näihin aallonpituuksiin kuuluvat esimerkiksi punainen ja infrapunavalo, jotka ovat erityisen tärkeitä terveydellesi.

led -valoista peräisin

keinotekoinen valo

Nykyajan keinotekoinen valo (esimerkiksi näytöistä peräisin oleva valo) säteilee melkein yksinomaan korkeaenergistä sinivaloa, ympäri vuorokauden. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että jatkuva altistuminen tälle valolle häiritsee sirkadiaanirytmiäsi ja hormonejasi, mikä on haitallista terveydellesi.

mikä ero näillä valoilla siis on?

Luonnollinen vs keinotekoinen sinivalo

Keinotekoinen valo ei sisällä tasapainoista koko spektrin valoa, jota saamme auringonvalosta. Lisäksi auringonvalon spektri vaihtelee päivän aikana, ja matalaenergistä punaista valoa on enemmän esimerkiksi auringonlaskun aikaan.

Korkeaenerginen sinivalo, jota saamme auringosta, on tärkeää aamulla ja päivällä, koska se virkistää, mutta illalla hormonisi tarvitsevat valmistautua nukkumaanmenoon. Tällöin sinivalolle altistuminen voi sekoittaa kehosi melatoniinin (tärkeimmän unihormonin) tuotantoa.

Keinotekoisesta sinisestä valosta johtuen hormonisi häiriintyvät, mikä usein johtaa huonoon uneen ja erilaisiin ikäviin terveysongelmiin, kuten:

  • päänsärky
  • heikentynyt unenlaatu ja vaikeutunut nukahtaminen
  • kuivat ja ärtyneet silmät
  • heikentynyt keskittymiskyky

tehokas suoja

ylivertainen suodatusteknologia

Sinivalolasien, tunnetaan myös näyttöpäätelaseina, ideana on suodattaa valosta pois niitä aallonpituuksia, jotka säteilevät sinistä valoa, ja näin ollen vähentää silmien rasitusta.

Oscar Blue sinivalolasit hyödyntävät tuoreinta suodatusteknologiaa. Linsseissä on pinnoite, joka suodattaa tehokkaasti aallonpituuksia jotka kuuluvat sinivalon spektrille (400-495nm). Kirkkaat linssit tarjoavat noin 35% vähennyksen silmään kohdistuneeseen sinivalon määrään. Tämä vähennys voi olla huomattavissa radikaalina vähennyksenä silmien ärtymisessä sekä päänsäryissä. Näin myös kertovat asiakkaamme, kuten Iida:

"Mainittakoon, että mulla on myös vaikea aurallinen migreeni ja en nyt raskausaikana ole voinut käyttää lääkkeitä. Lääkkeettömillä hoidoilla on siis pitänyt mennä ja nää lasit on ollut isoin apu selkeästi koko migreenin helpotukseen! En olis uskonut!"

Sinivalolasien avulla näytön äärellä työskentelystä tulee miellyttävämpää, koska silmien ei tarvitse jatkuvasti ponnistella rasitusta vastaan, ja ilta-aikaan näytön äärellä vietetty aika ei ole yhtä haitallista unensaannin ja -laadun kannalta.

Sinivalolasit miehen kädessä

riskitön 21 päivän tyytyväisyystakuu

huomaa ero - aloita hyvinvointisi kehittäminen tänään

Oscar Blue sinivalolasien valonsuodatusteknologia voi auttaa sinua kohti parempaa unenlaatua, helpompaa nukahtamista ja mukavampaa oleskelua näyttöjen äärellä - niin töissä kuin vapaa-ajalla.